Centre de dia

Al Ple del passat 30 de setembre vam preguntar si havia alguna comunicació per part de la Generalitat sobre quan està prevista la posada en marxa del Centre de Dia.

La resposta va ser que l’Ajuntament es va reunir amb la secretària d’Acció Social i Família de la Generalitat i que després del desconcert inicial provocat pel desconeixement absolut de l’acord a què havia arribat l’anterior equip d’aquesta secretària amb el nostre Ajuntament, va acabar  reconeixent l’existència d’aquest acord. Tot i això, va comunicar que a més de no disposar de pressupost, les seves prioritats actuals estaven en els joves i en la salut mental.

Els problemes dels joves i els de Salut Mental son problemes agreujats per la pandèmia però que no són nous. Aquests problemes, certament, necessiten atenció urgent. Però això no vol dir que es deixin d’atendre les necessitats d’altres col·lectius com la gent gran o les persones dependents i que es deixin de complir els compromisos adquirits.

Quan des de Podemos SJD vam pensar que es podria dotar el Centre Cirerers amb un Centre de Dia,  vam decidir obrir-lo a la ciutat perquè creiem que és un tema de ciutat. Ara ens enfrontem a noves dificultats per aconseguir aquest equipament tan necessari. Per això des de Podemos SJD hem pres la iniciativa proposant al nostre grup parlamentari la presentació d´una esmena als pressupostos de la Generalitat per a 2022 per incloure la partida per al Centre de Dia.

Creiem que ens hem d’implicar des de tots els àmbits de la ciutat per aconseguir-ho. Des de l’Ajuntament, però també des de tots els partits polítics, especialment dels que governen des de la Generalitat, ERC i Junts, que han exclòs dels pressupostos el nostre equipament. Des de les entitats, especialment des de les AVV.  I des de la mobilització ciutadana. Hem d’exigir el compliment del que s’ha acordat.

Parlem aquí de problemes que s’han vist agreujats per la pandèmia. En aquest mes de novembre, especialment, no podem oblidar-nos de la violència contra les dones aguditzada per la crisi social i econòmica que se’n deriva, fomentant la desigualtat de gènere que sosté un sistema que no protegeix, ni ofereix vides dignes i segures a dones i nenes. En èpoques de crisi hem de reforçar la nostra mirada cap a elles. El nostre compromís amb la societat i amb la nostra ciutat  per eradicar la violència contra les dones.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *