Cirerers

Presentació al Parlament de Catalunya de la Proposta de Resolució.

El Centre de gent Gran Cirerers té preparats des de fa mesos l’espai i els elements necessaris per allotjar el Centre de Dia, que fa anys que reclamen.

El passat 14 de setembre es va aprovar, al Parlament de Catalunya, amb vots a favor de tots els grups excepte JxCat que es va abstenir, una Proposta de Resolució instant el Govern de la Generalitat a destinar els recursos necessaris per a l’obertura immediata del Centre de Dia.

Aquesta segona Proposta de Resolució al igual que la primera, presentada al juliol de 2017, ha estat impulsada per Podem Sant Joan Despí.

És absolutament necessari incrementar els recursos destinats a la gent gran, una societat que no cuida la gent gran no és una societat digna. Per això no entenem que passat tant de temps, amb una important inversió realitzada, amb un equipament llest per iniciar la seva activitat, el Govern de la Generalitat endarrereixi la seva entrada en funcionament.

Des del primer moment, des que vam presentar a partits polítics i entitats la nostra iniciativa perquè el Centre Cirerers albergués també un Centre de dia, vam creure que era una qüestió de ciutat. Per això ho vam obrir a tots, buscant un consens que finalment, encara que al principi no tots ho veiessin amb els mateixos ulls, vam aconseguir

La pandèmia va deixar al descobert les vergonyes d’un sistema basat en el benefici de les empreses en detriment de la cura i de la dignitat de la gent gran. Aquestes persones no importaven aleshores, però el més greu és que estem veient com tampoc importen ara.

Més de 30.000 avis i àvies van morir durant la pandèmia. Moltes d’aquestes persones ho van fer a les residències sense ser derivades a un hospital per rebre un tractament mèdic adequat, a Catalunya es calcula que van ser al voltant del 72%. Van morir sotmesos a situacions de vulnerabilitat, indefensió i solitud.

Caldria saber quina va ser la nostra realitat i per això vam demanar a l’equip de govern, fa més d’un any, que sol·licitarà un informe a les residències de la nostra ciutat. De moment, no tenim notícies de la seva existència.

Mantenir la Gent Gran activa, oferir-los activitats i la possibilitat de socialitzar és realment important. No obstant això, no hem d’oblidar que hi ha una part d’aquest col·lectiu que ja no pot gaudir d’aquest envelliment actiu i saludable i que necessiten una atenció especial.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *