En defensa de la Sanitat Pública

Si alguna cosa ens ha deixat clar la pandèmia, és la importància d’un bon sistema públic per poder guanyar-la.

Hem vist com els professionals de la sanitat pública han lluitat contra el virus des dels centres públics. I hem assistit horroritzats al desastre de les residències gestionades per capital privat.

Sorpresos hem vist com els Estats han aportat diners públics a les farmacèutiques per desenvolupar les vacunes i com un cop aconseguides i autoritzades, es neguen a alliberar les patents. I assistim a com, de nou gràcies a l’esforç dels sanitaris i a la despesa pública, la vacunació avança a bon ritme.

Atònits hem assistit també a com, des de la perversió de la llengua, dins d’una campanya autonòmica, els que més ens impedeixen ser lliures amb les seves polítiques neoliberals, ens parlen de llibertat. D’una llibertat tan sui generis que es redueix a prendre canyes, anar de compres o assistir a espectacles.

Obvien, de forma voluntària o per ignorància, que no es pot ser lliure si no es gaudeix d’una bona salut, si no es té un salari o pensió suficient o no es posseeix una educació de qualitat. D’aquí la importància del que és públic. D’aquí la necessitat que totes i tots siguem conscients.

Des de fa unes setmanes a Sant Joan Despí s’estan realitzant, convocades per les AVV, concentracions a les portes dels CAPS en defensa de la qualitat assistencial perduda, en defensa d’una sanitat pública, de qualitat, universal i gratuïta. Estem al costat de les veïnes i veïns donant-los suport en aquesta iniciativa.

Des d’aquí ens reafirmem en la nostra convicció de que des dels moviments socials s’ha d’exigir, als responsables polítics, que treballin per una vida digna per a la ciutadania. Ho vam fer impulsant la Marea Blanca de Sant Joan Despí, deixant després pas a les AVV. Tres anys després, aquestes AVV han tornat a prendre iniciatives, ho celebrem.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es rafa-1024x1024.jpg

Rafael Roldán. Regidor Podemos SJD

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *