Escut Social i Verd

Des del nostre grup municipal condemnem rotundament l’atac militar de Rússia a Ucraïna, una violació greu del dret internacional i la Carta de les Nacions Unides. Expressem tota la nostra solidaritat amb les víctimes i amb el poble ucraïnès en aquests moments tan durs.

L’Ajuntament de la nostra ciutat ha actuat des del primer moment per facilitar tota l’ajuda possible als ciutadans i ciutadanes ucraïnesos que han tingut que cercar refugi a altres països. Elles i ells són els que estan patint els desastres més grans provocats per aquesta guerra.

Una guerra que farà que ens tinguem d’enfrontar a una nova crisi just quan començàvem a superar les pitjors conseqüències econòmiques i socials derivades de la pandèmia.

Hem demostrat que, en temps de crisi, es pot protegir la ciutadania amb polítiques valentes. Per això creiem necessari un nou escut social i verd que els proporcioni certeses i protegeixi el benestar reforçant els serveis públics, avançant en nous drets i accelerant les transformacions necessàries per al nostre país.

PODEMOS Sant Joan Despí va expressar, als primers moments de la crisi derivada de la COVID-19, la necessitat d’un pla de reactivació econòmica i social per a Sant Joan Despí, i va proposar la seva realització. Aquesta proposta es va materialitzar al PLA REINICIEM que ha complert amb els objectius per als que va dissenyar.

L’escut social i verd, que proposa PODEMOS, té com a objectiu que la crisi no recaigui sobre la gent. És hora de que grans empreses i fortunes aportin el que els correspon. Per això cal fer una reforma fiscal progressiva que permeti sostenir el nostre estat del benestar i actuar amb urgència sobre els beneficis injustificables de les elèctriques. Aquest escut econòmic i social ha de servir també per respondre a la involució que propugna la dreta, i això s’ha de fer amb avenços que permetin millorar la vida de la gent.

Condemnàvem a l’inici l’atac militar de Rússia, una greu violació del dret internacional i la Carta de les Nacions Unides, per això no podem estar d’acord amb la nova posició del Partit Socialista respecte del Sàhara que no respecta ni el dret internacional ni les resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides. La solució al conflicte ha de passar pel diàleg i el respecte a la voluntat democràtica del poble sahrauí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *