Guanyar Drets

Només amb una feina en condicions dignes es pot aspirar a tenir una vida digna.

Encara que amb la reforma del 2010 ja s’havia començat a precaritzar la feina i a retallar drets laborals, van ser les reformes laborals del PP del 2012 i del 2015 les que definitivament van acabar amb ells.

Després de nou mesos de negociacions, portades des del Ministeri de Treball de Yolanda Díaz, per primer cop en 40 anys, els treballadors i treballadores guanyen drets amb una Reforma Laboral consensuada entre  Govern, Sindicats i Patronal. A partir d’aquí qualsevol millora és negociable, però el que no es pot negar és l’evidència.

Una reforma per acabar amb els grans desequilibris a la legislació laboral entre els interessos dels treballadors i treballadores i el de les empreses. Per acabar amb la temporalitat i la precarietat salarial que afecta especialment dones i joves i que porta a l’augment de la desigualtat, suposant fins i tot la pobresa encara que es treballi.

La reforma laboral segueix en la línia de la política de protecció dels treballadors i l’ocupació duta a terme des del Ministeri de Treball, liderat per Yolanda Díaz, que ha permès, dos anys després de l’inici de la COVID-19, recuperar 770.000 llocs de treball de treball i reduir l’atur en 900.000 persones, gràcies entre d’altres iniciatives als ERTO.

Les pujades del Salari Mínim Interprofessional han estat una mesura encaminada a pal·liar els efectes de la devaluació salarial, mitigar la pobresa salarial i reduir la desigualtat existent.

Per això continuem treballant per a la propera pujada del S.M.I, que juntament amb aquest acord de la reforma laboral, serà un gran pas endavant pels drets de les treballadores i treballadors mitjançant una legislació progressista.

L’impuls i la voluntat de Podem ha aconseguit progressar, de manera inequívoca, en el foment de nous drets a l’àmbit del treball per aconseguir desterrar la precarietat avançant cap a la igualtat social.

Aquest mes Podem compleix 8 anys. Vuit anys de canvi i transformacions. En tan sols 8 anys de vida hem arribat al govern de l’Estat, a més de governs autonòmics i municipals. Una fita què cap altre partit ha aconseguit. Vuit anys demostrant el nostre compromís per millorar la vida de la gent. Gràcies a totes i tots les que ens heu acompanyat a Sant Joan Despí durant aquests anys, demostrant cada dia que SÍ ES POT!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *