Nou Curs Polític.

Ens n’hem assabentat, per les xarxes municipals, d’un projecte de més d’1 milió d’euros per als pressupostos de l’any 2022, la reforma del Passeig de Canal

Aquest nou curs s’ha iniciat amb l’aprovació de les Ordenances Fiscals, pas previ per poder projectar els pressupostos per 2022. En el Ple, del passat dia 16 de setembre, vam votar a favor de les Ordenances proposades. Ho vam fer perquè creiem que la proposta segueix uns criteris de moderació, en els impostos, taxes i preus públics, necessaris en el moment actual.

El nostre grup municipal PODEM SJD, ha fet arribar a l’equip de govern unes propostes que entenem permetrien, en alguns casos, una redistribució més equitativa. Propostes de revisió dels preus per activitats realitzades per empreses externes i també, la modificació d’algunes de les taxes d’estacionament en zones blaves, atenent a criteris de racionalització i sensibilització en zones d’utilitat pública com centres de salut o l’hospital.

Durant tots aquests mesos de pandèmia, PODEM SJD, a través del seu grup municipal, ha donat suport a l’equip de govern, convençuts que des de la unitat d’acció podríem ser més capaços d’enfrontar-nos a la crisi i ajudar les veïnes i veïns de Sant Joan Despí afectats. Ho hem fet, en primer lloc, actuant des del respecte.

Un cop enfocada la sortida de la crisi, demanem el mateix respecte cap a nosaltres per part de l’equip de govern. Considerant, escoltant i debatent les propostes presentades des de l’oposició. Tenir majoria absoluta és compatible amb aquesta forma d’actuació política.

Assabentar-se, per les xarxes municipals, d’un projecte de més d’1 milió d’euros per als pressupostos de l’any 2022, la reforma del Passeig de Canal, no sembla anar en aquesta la línia. A més presentar al veïnat un projecte totalment desenvolupat, no sembla que sigui participatiu, encara que s’anunciï com a tal.

Hem demandat, de manera constant, durant més de 6 anys, Pressupostos Participatius per a la nostra ciutat. Els hem aconseguit. Però queda molt per millorar. Per començar el destinat a pressupostos participatius per a l’any 2021 és el 0,37% del pressupost municipal. S’hauria d’augmentar com a mínim a l’1%, en una primera fase, per entendre’ls com a tals. I s’hauria de fomentar la participació implicant a les AVV.

A l’inici d’aquest curs polític també demanem, als grups municipals d’ERC i JxCat, que actuïn per agilitzar la posada en marxa del servei de Centre de Dia al Centre Cirerers. Ara ja depèn del Govern de la Generalitat del què formen part.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *