Plans municipals. Pla d’habitatge

Sempre és una bona notícia la construcció d’habitatges i ho és perquè l’habitatge és un dels principals problemes que es donen a les nostres ciutats. El passat dia 3 d’octubre es va presentar l’anomenat Pla Municipal d’Habitatge 2018-2020 de Sant Joan Despí. Però no és un Pla d’habitatge.

I no ho és perquè el que es va presentar van ser les previsions de construcció d’habitatges en el nostre municipi d’aquí al 2020, és a dir les promocions, municipals o privades, a realitzar en aquest període.

La Diputació de Barcelona defineix un Pla d’Habitatge com «el document tècnic que té per objecte definir la política local d’habitatge», per a un període de sis anys. Per realitzar-lo s’ha de partir de l’anàlisi de la situació del territori i les condicions del mateix, socioeconòmiques, urbanístiques, d’organització …., I s’han de definir objectius i estratègies concretes.

No cal anar molt lluny per veure que Sant Feliu, per exemple, compta amb un pla local d’Habitatge 2017-2022 que reuneix totes aquestes característiques. És un Pla emmarcat en un Pla de Rescat social que té cinc potes, Alimentació, Habitatge, Educació, Treball i Autonomia Personal. Un pla necessari perquè la crisi a la qual ens hem enfrontat en els últims anys pot no ser ja tan intensa, però els seus efectes perduren. El risc de pobresa i d’exclusió perduren.

Nosaltres apostem pels plans perquè creiem, que ben treballats, aporten ordre i sentit a les polítiques públiques i permeten revisar i modificar actuacions per tal de millorar-les. No creiem que siguin només mers documents necessaris per obtenir subvencions. Per treballar seriosament sempre es podrà comptar amb nosaltres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *