QUIN FUTUR VOLEM?

Iniciem aquest 2021 amb males notícies sanitàries i amb males perspectives per a l’economia. Després de l’experiència de l’any anterior ja hauríem de ser conscients que cada un de nosaltres, individualment i col·lectivament pot contribuir per millorar la situació sanitària, però que en la millora de les condicions econòmiques el factor fonamental seran les polítiques que es desenvolupin des dels governs i les institucions.

S’ha complert ja un any de govern de coalició, del què Podemos forma part. La nostra influència en les mesures adoptades és més que evident, sobretot si les comparem amb la gestió d’altres governs en altres períodes.

L’Ingrés Mínim Vital, Garantir els subministraments essencials, la Paralització dels desnonaments, la Pujada del SMI a 950 €, el Sistema d’ERTE per protegir l’ocupació, les Ajudes a les i els autònoms, el Pla de contingència contra la violència de gènere, la Reducció de les taxes universitàries o l’augment de la quantia de les beques, entre d’altres, són mesures implantades que augmenten la protecció social.

Amb una renda mitjana anual per persona de 11.680 € i amb un risc de pobresa i/o exclusió social que arriba al 25,3% de la població, segons dades del 2019, no es fa gens difícil pensar que moltes persones necessitaran protecció social. Poden ser persones del nostre entorn familiar o social, o potser nosaltres mateixos.

Els que creiem fermament que sense aquest tipus de polítiques no hi ha futur, seguim treballant, per a desenvolupar-les. Quan cadascun de nosaltres reflexioni, des de la nostra responsabilitat, amb l’objectiu d’incidir en qui volem que gestioni els nostres recursos en els pròxims anys, sobre quin futur volem per als nostres fills i filles, els nostres grans o per a nosaltres mateixos, ho hauríem de tenir en compte, i votar a un partit que com Podemos no només parla. Treballem cada dia per que tothom pugui tenir una vida digna.

Rafael Roldán. Regidor Podemos SJD