Responsabilitat

Dèiem en l’últim Butlletí que aquesta vegada ningú quedarà enrere per aquesta crisi provocada pel COVID-19. Una crisi que precisarà de grans esforços per part de tothom, institucions y ciutadania. A nivell institucional, des de l’inici de la crisi, s’han pres mesures per evitar el col·lapse econòmic i social de país i garantir estabilitat a la ciutadania.


En les últimes setmanes hem assistit a la creació de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica al Congrés, la Comissió d’Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques al Parlament i al Pla Reiniciem per a la Reactivació econòmica i social de Sant Joan Despí.


Des Podem estem treballant des del primer moment, assumint la responsabilitat que ens correspon en cada àmbit d’actuació. Per això, dins del nostre espai, com a Grup Municipal actuarem amb la responsabilitat a què ens obliga haver participat i ser signants del Pla Reiniciem perquè aquest es dugui a terme i no es converteixi, com en altres ocasions ha succeït, en un catàleg d’intencions que queden sepultades en un calaix.


Apel·lem a la resta dels grups municipals a què assumeixin també la responsabilitat que els correspongui en cada cas i demanem la total transparència en les actuacions perquè per poder tirar endavant, el primer pas ha de ser conèixer la veritat.


Finalment apel·lem també al conjunt de la ciutadania a que assumeixi la situació que vivim i actuï en conseqüència. No seguir les indicacions dels experts, no només és un risc per a cada un de nosaltres, sinó que els nostres gestos poden provocar fins i tot la mort d’altres persones. I això es pot evitar amb actes tan senzills com respectar la distància o posar-se correctament la mascareta. Per això us demanem que actuem, també de forma individual, amb Responsabilitat.

Rafael Roldán
Regidor Podemos SJD