TREBALL.

Un nou primer de maig. En els últims mesos hem vist com ja no són només els sindicats els que encapçalen les demandes i les lluites dels treballadors. Diferents col·lectius, com les kellys o els treballadors del Lot 22 de l’Aeroport del Prat s’han organitzat i mobilitzat. I hem vist també aquesta organització i mobilització en les multitudinàries protestes de dones i pensionistes.


La gent ha tornat als carrers a reivindicar-se, i els sindicats s’afanyen ara per no quedar al marge de les lluites pels seus drets impulsades per aquests col·lectius.


La situació actual de l’ocupació a l’Estat és angoixant i alarmant. Els governs del PP han provocat que els indicadors de qualitat de l’ocupació no hagin parat de deteriorar-se en aquests últims anys.


Amb una taxa d’atur del 16,4% i un elevat atur de llarga durada. Amb l’evidència d’una creació d’ocupació insuficient, i un abús de la temporalitat en els contractes que facilita la reducció i la precarietat salarial. I amb una indiscutible desigualtat per motiu de gènere que pateixen les dones amb llocs de treball més precaris i salaris més baixos. És evident la necessitat de canvi del model productiu i laboral.


Necessitem incrementar el nombre d’ocupades i ocupats mitjançant polítiques actives de creació d’ocupació. I necessitem reformes legislatives que aconsegueixin millorar les condicions laborals de totes les treballadores i tots els treballadors. Hem d’aconseguir arribar fins a una estabilitat laboral i unes millores salarials que garanteixin una vida digna.


No podrem avançar si no som capaços de garantir aquests drets. Seguim en la lluita. Si que Es Pot.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *